Коалицията възнамерява да въведе нулева ставка на ДДС за хляба, каза

...
Коалицията възнамерява да въведе нулева ставка на ДДС за хляба, каза
Коментари Харесай

Коалицията все пак ще предложи 0% ДДС за хляба

Коалицията има намерение да въведе нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба, сподели Тошко Йорданов пред bTV. Предложението е на " Има такъва народ " и се поддържа от Българска социалистическа партия. Днес в 10 часа в Министерски съвет държавното управление ще показа пакета от ограничения за жителите и бизнеса против растящата инфлация.

Другите ограничения, които ще предложи кабинетът, са да отпадне необлагаемият най-малко на приходите и 25 стотинки отстъпка от цената на литър бензин при всяко зареждане без предел за месеца, увеличение на прага за наложителна регистрация по ЗДДС от 50 000 лева на 100 000 лева, 9% Данък добавена стойност за парното и топлата вода, 9% ДДС за природния газ, увеличение на данъчното облекчение за деца от 4500 лева на 6000 лева. годишно.

Това е решено през вчерашния ден вечерта, по време на близо четиричасово заседание на лидерския съвет на участниците в четворната коалиция. 

„ Намаляването на Данък добавена стойност е проинфлационно и само ще усили търсенето и инфлацията. Премахването или намаляването на акцизите също. Увеличаването на всички пенсии ще усили инфлацията. ", сподели пред bTV Симеон Дянков. 

Според него реални антиинфлационни мерки липсват. " Антиинфлационни ограничения са тези, които споделят да произведем повече, изключително в случай че можем да го изнасяме. Това са вложения в българска сила, да вземем за пример.  “, изясни Дянков.

По думите му, с цел да се оправим с инфлацията, търсенето би трябвало да намалее, а производството да се усили.

" Всичко над 10% инфлация ме тревожи ", сподели още Дянков и цитира данни на Националния статистически институт, съгласно които инфлацията за април за 2022 година по отношение на април 2021 година е 14,4%.

Пред Нова тв Любомир Каримански от Има Такъв Народ отправи критика към съдружния си сътрудник. " Не сме получили остойностени ограничения като краен резултат, не знаем дали стопираме обедняването на българина ", съобщи той.

Каримански назова неприлично държанието на Политическа партия, които показали мярката за нарастване на пенсиите, без да бъде разисквана с останалите сътрудници.

По думите му част от ограниченията, които ще бъдат показани през днешния ден, имали смисъл.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР